Vörösáfonyamustáros szendvics (vegán)

2021. január 16.

Egy gyors szendvicsötletet szeretnék most mutatni, ami egészséges, nagyon finom, csodás színvilágban pompázik és extra gyorsan elkészíthető - a különféle ételallergiában szenvedőknek, valamint a húst nem fogyasztóknak pedig még egy jó hír: vegán. 😊

Csupán 3 fő hozzávalót szükséges előkészítenünk, és már rétegezhetjük is a szendvicsünket.

A vörösáfonya aromájának és a mustár savasságának mennyei párosa határozza meg a szendvics ízvilágát. Persze küllemre is igazán csodálatos formát alkotnak.

A vörösáfonya szervezetre gyakorolt jótékony hatásait talán már mindenki olvashatta innen-onnan, de azért én is leírom most:

gazdag:

  • vitaminokban – A, B, C, E
  • ásványi anyagokban – kalcium, magnézium, kálium, nátrium, vas, cink, mangán, foszfor

valamint:

  • segít a húgyúti fertőzések kialakulásának megelőzésében
  • erősíti az immunrendszert
  • véd a fertőzések ellen

A csicseriborsó pedig nem hiába érdemelte ki, hogy az egyik legjobb növényi fehérjeforrásnak nevezzük. Megfelelő löketet adhat ebéd után, hogy produktívan folytathassuk a napunkat.

_MG_1436
_MG_1460
_MG_1469
_MG_1479
_MG_1485
_MG_1491
Vörösáfonyamustáros szendvics (vegán)
Vörösáfonyamustáros szendvics (vegán)
Hozzávalók
 
2 szendvicshez:

vörösáfonyamustárhoz:
1 marék aszalt vörösáfonya
5 ek mustár

1 konzerv csicseriborsó
1 fokhagyma

cayenne bors
1/2 tk szárított kaporlevél

4 szelet magvas kenyér

elkészítés
A szószhoz a mustárt és a vörösáfonyát összeturmixoljuk.
A csicseriborsót leszűrjük, de 1-2 evőkanálnyit a levéből meghagyunk. Egy tálban a csicseriborsót (+a levéből 1-2 ek), az aprított fokhagymát és a fűszereket összetörjük egy villával.
A kenyérre halmozzuk a csicseriborsókrémet, majd a vörösáfonyamustárt, aztán jöhet a másik szelet kenyérke a tetejére.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Elkészítetted ezt a receptet?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget.