Csokoládé és vanília pudinggal töltött croissant

2021. március 23.

Egy szuper gyors és egyszerű (akár) húsvéti sütemény ötletként készültek ezek a pudinggal töltött croissant-ok.

Gyors és egyszerű, mert boltban kapható leveles tésztából formáztam meg a kifliket.

A tölteléket bolti pudingból is készíthetitek, de leírtam kétféle otthon készíthető krémet is hozzájuk.

_MG_4276
_MG_4279
_MG_4277
_MG_4316
_MG_4299
_MG_4320
Csokoládé és vanília pudinggal töltött croissant
Csokoládé és vanília pudinggal töltött croissant
Hozzávalók
1 csomag leveles tészta

vaníliás töltelékhez:

100 ml növényi tej + 50 ml
1 ek keményítő
2 ek cukor
2 tk vanília kivonat
csipet kurkuma (opcionális)
15 g margarin

csokoládés töltelékhez:

100 ml növényi tej + 50 ml
1 ek keményítő
2 ek cukor
1 ek kakaópor
1 tk rum aroma
4 kocka étcsokoládé
15 g margarin

elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük, háromszögeket vágunk belőle és feltekerjük azokat kifli formára.
200°C-on (légkeverésen) 15-20 perc alatt szép barnára sütjük.
Elkészítjük a pudingokat.
A vanília pudinghoz:
Egy kis lábasban 100 ml tejet felforrósítunk. Egy kis tálkában 50 ml tejjel csomómentesre keverjük a keményítőt és a cukrot.
Ezt a keményítős keveréket a forró tejhez öntjük és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Közben hozzáadjuk a vanília kivonatot. Ha színezni szeretnénk, egy csipet kurkumát is adhatunk hozzá.
Mikor besűrűsödött, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet és belekeverjük a margarint a még forró pudingba.
A csokoládé pudinghoz:
Egy kis lábasban 100 ml tejet felforrósítunk. Egy kis tálkában 50 ml tejjel csomómentesre keverjük a keményítőt, cukrot és a kakaóport. Ezt a keményítős keveréket a forró tejhez öntjük és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Közben hozzáadjuk a rum aromát és az étcsokoládét.
Mikor besűrűsödött, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet és belekeverjük a margarint a még forró pudingba.
Miután a croissant-ok kihűltek és a pudingjaink is kicsit hűltek, habzsákba töltjük a töltelékeket és egy hurkapálcával 2-3 kis lyukat fúrunk a croissant-ok alján a tölteléknek, ezeket a lyukakat "kössük össze" belül. De vigyázzunk, ne szakítsuk át a croissant-ok alját.
A habzsák segítségével megtöltjük a kifliket.
Tetejüket olvasztott étcsokoládéval díszíthetjük.
Elkészítetted ezt a receptet?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget.