Gluténmentes gyümölcsös galette 3 ízben (vegán)

2021. május 04.
_MG_5066-2
Untitled-3
_MG_5002-2
_MG_5061
_MG_5062
_MG_5063
Gluténmentes gyümölcsös galette 3 ízben (vegán)
Gluténmentes gyümölcsös galette 3 ízben (vegán)
Hozzávalók
3 kisebb galettehez
a tésztához
150 g hajdinaliszt
50 g barna rizsliszt
40 g tápióka keményítő
1 ek eritrit
80 g kókuszolaj (nem olvasztott)
10-12 ek hideg víz

a töltelékhez
gyümölcsök
5 ek zabpehelyliszt
2 ek tápióka keményítő
3 ek eritrit
1-2 tk fahéj

elkészítés
A tésztához a száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, majd összemorzsoljuk a kókuszolajjal (nem olvasztott formában), majd beledolgozzuk a részletekben hozzáadott hideg vizet is. Gombócot formázunk belőle és betesszük a hűtőbe 20-30 percre.
Addig elkészítjük a tölteléket.
Tetszőleges gyümölcsöket karikázunk, szeletelünk és összekeverjük a zablisztes keveréket is a gyümölcsök alá. Ezek szívják majd fel a nedvességet és adnak finom ízt a süteményeknek.
A tésztát kivesszük a hűtőből és annyi felé osztjuk, amennyi galette-t szeretnénk készíteni.
Sütőpapíron kör alakra kinyújtjuk (nagyjából 2 mm-es vastagságúra) és a közepét megszórjuk a lisztes keverékkel.
Erre a zablisztes alapra halmozzuk az előkészített gyümölcsöket úgy, hogy a kör széleit meghagyjuk a felhajtogatásra.
Felhajtogatjuk a széleket a gyümölcs kompozíciónk szélére. Óvatosan dolgozzunk, mert könnyen törik a tészta, de ugyanolyan könnyen össze is tapasztható. :)
Kókuszolajjal megkenjük a tészta széleit, mandulaszeletekkel díszítjük.
180°C-on 20-25 percig sütjük. A sütési idő eltérhet a galette méretétől, valamint a gyümölcsök nedvességtartalmától.
Egészségetekre!
Elkészítetted ezt a receptet?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget.