Mini "sajttorták" vegán krémtúróból

2021. május 05.

Ígértem, hogy mutatok néhány felhasználási ötletet a 3 hozzávalós vegán krémtúróhoz.

Így hát készítettem belőle hamis sajttortákat. Ezek a mini "sajttorták" kerekedtek a vegán krémtúróból, egyetlen egy plusz hozzávalóval a sajttorta rétegben, valamint a tetszésetekre bízva az alapot.

_MG_5493

mert az alap lehet...

kekszes:

Az általatok preferált kekszből néhányat összetörtök/ledaráltok és olvasztott margarinnal összekeveritek a darált kekszet, akár mézzel/agavé sziruppal/juhar sziruppal édesíthetitek is.

piskóta:

Találtok már nálam is piskóta recepteket, amik vegán étrendbe is beilleszthetőek.

ide kattintva egy cukormentes változatot találtok
ide kattintva mandulaliszttel dúsított színes piskótákat találtok

De nyugodtan használjátok a nektek már jól bevált piskóta recepteket.

pitetészta:

Itt is maradhattok a szokásos receptnél, de nálam is találtok már receptet pitetésztához.

ilyen például

kókuszlisztes pitetészta (vegán)
gluténmentes pitetészta (vegán)
zablisztes, gluténmentes pitetészta (vegán)

 

_MG_5497

díszítés

Ez a "sajttortácska" önmagában egyszerű (de nagyszerű), így javaslom dobjátok fel küllemében és ízeiben is friss gyümölcsökkel.

Nagyon jól állnak neki a bogyós gyümölcsök.

De friss gyümölcs hiányában se hagyjátok meztelenül ezeket a mini tortákat, kanalazzatok rá lekvárt, pudingot vagy olvasztott gyümölcsöket akár.

_MG_5507
_MG_5522
_MG_5528
Mini "sajttorták" vegán krémtúróból
Mini "sajttorták" vegán krémtúróból
Hozzávalók
3 mini sajttortához
az alaphoz
piskóta vagy pitetészta vagy kekszes alap
Tej- és tojásmentes piskótához kétféle receptem is van már fent a blogon:
ide kattintva egy cukormentes változatot találtok
ide kattintva mandulaliszttel dúsított színes piskótákat találtok

pitetészta recepteket ezekre kattintva találtok:
kókuszlisztes pitetészta (vegán)
gluténmentes pitetészta (vegán)
zablisztes, gluténmentes pitetészta (vegán)

a "sajttorta" réteghez
néhány ek a házi vegán krémtúróból
1-2 ek tápióka keményítő

elkészítés
A piskóta vagy kekszes alappal kibéleljük a szilikonos/muffin sütőforma alját 1-2 cm vastagon.
(Érdemes kibélelni 2 sütőpapírcsíkkal a formákat, hogy könnyen ki lehessen emelni majd.)
Tetejére kanalazzuk a "sajttorta" réteget.
180°C-on 15-20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhető a piskóta.
A formában hagyjuk kihűlni. Friss gyümölcsökkel díszíthetjük.
Egészségetekre!
Elkészítetted ezt a receptet?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget.