Vegán, cukormentes meggyes sajttorta parfé

2021. március 13.

Maradék piskóta, sütemény tészta megmentésére is tökéletes ez a pohárdesszert.

De ha állagban nem sikerül egy süti, akkor is bevethető ez a recept a felhasználására.

Persze nem csak "muszájból" készülhet el a parfénk, készíthetünk emiatt is piskótát vagy használhatunk kekszet is.

Néhány egyszerű hozzávaló, egy botmixer vagy turmixgép, egy kis fagyasztott gyümölcs és már csak rétegezni kell.

_MG_4085

parfé

Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető, ne tévesszen meg senkit ez a hangzatos név.

Krémes pohárdesszert, fagyos gyümölccsel.

A szép rétegeket mindenképp mutassátok meg egy átlátszó üveg pohárkában vagy üvegcsében.

_MG_4088

megmaradt piskóta vagy bolti keksz is tökéletes hozzá

Amikor elkészítettem a mangós-kókuszos panna cotta szeleteket, a vegán cukormentes piskótának a tetejét szép egyenesre vágtam, ekkor megmaradt egy kevés piskóta.

Ennek a felhasználására készült ez a pohárdesszert.

De készíthető a kedvenc kekszetekből, csak összetördelitek nagyobb darabokra és mehet is a rétegezés.

_MG_4091

vegán cukormentes sajttorta krém

Igazából nagyon egyszerű dolog ez a krém, ezt is csak a neve teszi extrábbá.

Csak néhány evőkanál mag kell hozzá, ez lehet a sokak által használt kesudió is, de én azt ritkán használok a receptjeimben, mert vannak nála olcsóbb és környezetnek kedvesebb olajos magvak is. Ilyen például az ebben a receptben használt, napraforgó mag, amivel én nagyon szeretek krémeket készíteni.

Olcsó, bárhol megtalálható és nagyon finom, karakteres ízt ad az elkészült ételnek.

Bátorítalak Titeket is, hogy a kesudió vagy a mandula helyett néha helyettesítsétek be a napraforgómagot a receptekbe.

_MG_4119
Vegán, cukormentes meggyes sajttorta parfé
Vegán, cukormentes meggyes sajttorta parfé
Hozzávalók
2 pohárdesszerthez

a sajttorta krémhez:
5 ek napraforgó mag
1 ek citromlé
3 ek kókusztej (én konzerveset használtam)
1 tk vanília kivonat
2 ek xilit

a rétegezéshez:
fagyasztott meggy
megmaradt piskóta/keksz
(az ehhez használt cukormentes vegán piskóta receptemet itt találod)

elkészítés
A sajttorta krémhez a hozzávalókat egy magasabb falú edényben botmixerrel krémesítjük.
Egy pohárban/befőttes üvegben rétegezzük, egy réteg piskóta/keksz, majd jöhet a sajttorta krém, a meggy és így tovább, amíg meg nem telik szépen a pohárkánk.
A tetejét meggyel díszíthetjük.
Egészségetekre!✨
Elkészítetted ezt a receptet?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget.