Vegán krémtúrós kosárkák

2021. május 06.

Ha van otthon egy leveles tésztátok, bármire képesek vagytok. Na jó, ilyen finomságokra azért biztosan! :)

Ez a következő recept a sorban, ami a házi vegán krémtúrónk felhasználását segíti.

Kosárkák, amik nem csak finomak, de nagyon kis kedves küllemű sütemények is. Ugye szerintetek is elbűvölőek?

_MG_5406

A tésztakosárkák összeállításának elmagyarázását talán egy fotóval egyszerűbb szemléltetni, mint csak leírni a lépéseket.

Így azt hiszem Ti is látjátok, hogy mennyire egyszerű dologról van szó és amikor az elkészítésnél olvassátok, talán értelmet nyernek a mondatok is a kosárkák készítéséről. :)

Csak körökre és karikákra van szükségünk, na megy egy villára. És készen is vannak a kosárkáink, amiket minden földi jóval megtölthetünk.

Ha van kedvetek, mutassátok meg, szeretném én is látni, Ti milyen finomságokat tettetek a kosárkákba! :)

_MG_5400
_MG_5422
_MG_5426
_MG_5443
_MG_5457
Vegán krémtúrós kosárkák
Vegán krémtúrós kosárkák
Hozzávalók
leveles tészta
vegán epres-bazsalikomos krémtúró (cukormentes)
gyümölcsök

elkészítés
A leveles tésztából köröket és ugyanannyi karikát szaggatunk. A körök széleit bevizezett ujjal végigsimítjuk, majd ráhelyezünk mindegyikre egy tésztakarikát. A tésztakosár alját (a karikán belüli részt) egy villával megszurkáljuk és vegán krémtúrót kanalazunk bele.
A töltött tésztakosárkákat 190°C-os sütőben aranybarnára sütjük nagyjából 15-17 perc alatt.
Sütés után langyosra hűtjük és friss gyümölcsökkel tálaljuk.
Egészségetekre!
Elkészítetted ezt a receptet?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget.