Hozzávalók
3 adaghoz
sült zöldségekhez:
2-3 marék felkockázott sütőtök
2-3 marék kelbimbó
őrölt köménymag
bors
só
olívaolaj
bulgurhoz:
olaj
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
cayenne bors
só
1 tk pirospaprika
1 dl bulgur
2 dl víz
3 nagy kaliforniai paprika
elkészítés
A felkockázott sütőtököt és a kelbimbókat fűszerezzük és olívaolajjal lelocsoljuk. Forró sütőben kb 15 perc alatt puhára sütjük.
A bulgurhoz a felaprított hagymát megdinszteljük egy kis olajon, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, megszórjuk cayenne borssal és pár percig pirítjuk. Ezután beleszórjuk a pirospaprikát, majd a jól átmosott bulgurt is ráöntjük. Felöntjük a bulgur kétszeresének megfelelő vízzel és sót adunk hozzá.
Miután felforrt, lefedve legalább 7 percig főzzük a legalacsonyabb lángon, közben néha megkeverve. Miután felszívta a vizet, lezárhatjuk.
A kaliforniai paprikák tetejét levágjuk, a magokat kivágjuk belőle és a rémisztő arcokat is megformázzuk egy késsel.
A sült zöldségeket a bulgurhoz keverjük, majd beletöltjük a paprikákba. Ráhelyezzük a tetejüket és betesszük a forró sütőbe. Addig sütjük, míg kicsit összeesik a paprika húsa.
🎃
Hozzászólások