Banánkenyér zabpalacsinta (vegán, gm)

2021. február 16.

Mutathatok egy finom és egészséges reggeli ötletet?

Egyébként tudtátok, hogy ma van a #palacsinta világnapja?🌎

Nekem is Anyukám szólt🧡de pont ezt a receptet szerettem volna megosztani Veletek ma!

Banánkenyér zabpalacsintáknak neveztem el ezeket a pihe-puha vegán finomságokat.

És hogy honnan a név?

a banán, a csokoládé darabok, a mandulaliszt, a fahéj és a vanília számomra a banánkenyér ízeit idézik - a pihe-puha tészta pedig a frissen sült banánkenyér textúráját.

És az a legjobb, hogy tálaláskor meg is extrázhatjuk banánszeletekkel, csokidarabokkal, manduladarabokkal vagy egyéb magvakkal.

Azért ez így elég jó reggeli, nem? :)

  • tápláló
  • finom
  • ínycsiklandozó
  • egészséges
  • növényi
  • izgalmas

Nekem ezek a hívószavaim, amikor egy recepten töröm a fejem.

Nektek vannak ilyen alap tulajdonságok, amik azonnal megfognak Titeket egy receptnél? Meséljetek!
 

_MG_3089
_MG_3112
_MG_3111
_MG_3107
_MG_3101
_MG_3122
Banánkenyér zabpalacsinta (vegán, gm)
Banánkenyér zabpalacsinta (vegán, gm)
Hozzávalók
6 db palacsintához (2 adag)

1 érett banán
150 ml mandulatej
1 tk vaníliakivonat
1/2 tk őrölt fahéj
1 ek kókuszvirág cukor
2 tk sütőpor
2 ek mandulaliszt
6 ek zabpehelyliszt
étcsokoládé darabok

tálaláshoz:
banánszeletek
étcsokoládé darabok
magvak

elkészítés
Egy tálban villával összetörjük a banánt, majd a többi hozzávalóval csomómentesre keverjük a csokoládé kivételével.
Ezt a masszát 10 percig pihentessük, hogy a zabliszt megszívja magát. Ezután keverjük bele a csokoládédarabokat is.
Kókuszolajos forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat. Én úgy szoktam sütni, hogy 1 evőkanálnyi tésztát lassan beleteszek a forró serpenyőbe, majd ezután még egy-két evőkanállal teszek a már kicsit stabilabb alapra. Így nem folyik szét vékonyra a palacsintánk, hanem szép vastag és puha lesz a végeredmény. A fordításnál óvatosan, lassú mozdulattal dolgozom, mert a sületlen fele még folyékonyabb állagú. Ha túl gyorsak vagyunk, akkor könnyen szétloccsanhat a serpenyőben, akkor már nem lesz magas a palacsintánk.
Tálalhatjuk banánszeletekkel, étcsokoládéval, magvakkal.
Egészségetekre!✨
Elkészítetted ezt a receptet?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget.