Citromos muffinok málnás szívecskékkel

2021. február 09.

Frissítő citromos tésztában megbújó málnás meglepetés...

Választhatunk bármilyen formát, akár csak egy málnás korongot is tehetünk a muffinok belsejébe, de így a Valentin nap közeledtével, igazán találó ez a szívecskés belső.

Ennek a süteménynek az a szépsége még, hogy izgalmasabbnál izgalmasabb alapanyagok alkotják.

Nagyon szeretek ilyen csodás alapanyagokkal dolgozni, amiben kedves segítőm a Biocity bioáruház. Náluk megtaláljátok az izgalmas alapanyagokat, például ehhez a citromos muffin recepthez is. ❤

_MG_2037
_MG_2074
_MG_2084
_MG_2094
Citromos muffinok málnás szívecskékkel
Citromos muffinok málnás szívecskékkel
Hozzávalók
5-6 db muffinhoz

száraz alap: (a citromos és málnás tésztához is)
200 g zabpehelyliszt
4 ek lenmagliszt
6 ek csicseriborsóliszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
csipet só
7 ek nyírfacukor

a citromos tésztához:
250-270 ml rizstej
2 ek kókuszolaj
1 tk vanília kivonat
2 ek citromlé
1/2 tk citromhéj

a málnás szívecskékhez:
4 ek mandulaliszt
1 ek tápióka keményítő
70 ml rizstej
1 marék olvasztott málna
1 ek kókuszolaj
1/2 tk vanília kivonat

kókuszhabhoz:
1 konzerves kókusztej krémje
2 ek nyírfacukor
1 ek citromlé
2 ek kókuszliszt

elkészítés:
A tésztához az alap száraz hozzávalókat összekeverjük, majd ebből a keverékből 4 evőkanálnyit egy másik tálba teszünk, ebből készül el a málnás alap a szívecskékhez. Ehhez hozzákeverünk még mandulalisztet és tápióka keményítőt is, valamint a fagyasztott málnát felolvasztjuk egy tálkában, majd a rizstejjel, kókuszolajjal, vanília kivonattal csomómentesre keverjük a színezett tésztát.
Egy kisebb sütőformába öntve, 175°C-on (én légkeveréssel sütöttem), 12 percig sütjük a piskóta szerű lapot. Kihűtjük.
Miután legalább langyosra hűlt a tészta, kiszúrjuk a szívecskéket (vagy bármilyen formákat).
A citromos "külső tésztához" a lisztes keverék megmaradt részéhez keverjük a hozzávalók listájában szereplő nedves összetevőket és csomómentesre keverjük ezt a tésztát is.
Muffin papírokba/muffin tepsibe kanalazunk a citromos tésztából annyit, hogy a szívecskékből a közepére állíthassunk (függőlegesen). Ha nem elég vastag a tésztánk, többet is belenyomhatunk a közepébe, csak ügyelni kell rá, hogy ne csússzanak szét. Én hagytam még a tetejére díszítésként a málnás lapból.
A szívecskékre kanalazzuk a citromos tészta maradékát és 175°C-on 20-25 percig sütjük. (érdemes megjegyezni a belsejében található meglepi formák irányát, ha utána szeretnénk kettévágni, hogy látszódjon a forma. :)
Míg hűlnek a muffinok, elkészítjük a krémet.
A konzerves kókusztejet érdemes előtte fél órával a fagyasztóba tenni, és semmiképp se rázzátok fel kibontás előtt.
A tetejére rakódott kókuszkrém kell nekünk, azt kikanalazzuk egy nagyobb tálba, édesítjük, ízesítjük, hozzáadjuk a kókuszlisztet, majd kézi mixerrel, habverővel habosra keverjük.
Egy habzsákba/zacskóba(kivágva az egyik csücskét) töltjük, majd a muffinok tetejére nyomunk belőle.
A megmaradt málnás piskótával díszíthetjük.
😊❤
Elkészítetted ezt a receptet?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget.