Hozzávalók
7 szelethez
a tésztához:
7 ek zabpehely
4 ek tökmag
1 ek lenmag
2 ek kókuszliszt
5 ek kókuszvirág cukor
2 ek kakaópor
7 ek kókuszolaj
a krémhez:
700 ml konzerves kókusztej
5 ek chia mag
1 tk vanília kivonat
6 ek kókuszvirág cukor
a málnás réteghez:
1-2 marék fagyasztott málna
az étcsokoládés réteghez:
1 tábla étcsokoládé
a zselésítéshez:
200 ml kókusztej
4 tk agar-agar
a díszítéshez:
tökmag
fagyasztva szárított tőzegáfonya
elkészítés
Az alsó tésztaréteghez a hozzávalókat összekeverjük és egy sütőpapírcsíkkal kibélelt forma aljába nyomkodjuk a süti alapját. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémes rétegeket.
A krémhez az alap hozzávalókat összekeverjük és legalább 20-30 percig pihentetjük, hogy a chia magtól zselésebbé váljon a krém.
Addig elkészítjük az ízesítéseket.
A málnás réteghez egy kisebb lábasban néhány percig felfőzzük a fagyasztott málnát. Ezután kihűtjük.
A csokis réteghez az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Ezt is langyosra hagyjuk kihűlni.
A krémet két részre osztjuk (amennyiben kétféle ízt készítünk) és az alap krémekbe keverjük a málnaszószt, valamint az étcsokoládé szószt.
A további zselésítéshez készíthetünk agar-agar zselét, ez jobb állagot biztosít a sütinknek.
Ehhez az agar-agar port néhány evőkanálnyi hideg kókusztejben elkeverjük, majd 200 ml kókusztejet felforrósítunk egy kis lábasban és hozzákeverjük a feloldott agar-agart. Pár percig főzzük, majd egyenlően elosztva hozzákeverjük a krémekhez.
Az egyik krémet rákanalazzuk a tésztaalapra, majd 20-25 percre betesszük a mélyhűtőbe.
Miután egy kicsi tartást kapott az alsó krém réteg, rákanalazzuk a másik ízt (nekem ez az étcsokoládés krém volt).
Legalább 4 órát, de egy egész éjszakát is pihenhet a mélyhűtőben.
Tálalásnál a sütőpapírcsík segítségével kiemelhetjük a formából, majd egy éles késsel szeleteket vágunk belőle.
Díszíthetjük magvakkal, szárított vagy aszalt gyümölcsökkel is.
És fogyaszthatjuk is ezt a frissítő finomságot.
❤
Hozzászólások