Pihe-puha szívkalács (vegán)

2021. február 12.

Foszlós, édes, vaníliás tészta - Valentin napi formában.❤

Ezt a kalácsot az ünnepi formázás még csodásabbá teszi, Ti is így látjátok?🥰

Vajjal, lekvárral, csokoládékrémmel vagy akár önmagában is tálalhatjuk.
Mi magában szeretjük nagyon ezt a foszlós vaníliás tésztát. :)

_MG_28712
_MG_287322
_MG_2872
_MG_2895
_MG_2901
_MG_2906
_MG_2908
_MG_2885
Pihe-puha szívkalács (vegán)
Pihe-puha szívkalács (vegán)
Hozzávalók
2 kalácshoz (1 szívkalácshoz)

400 g liszt
25 g friss/1 csomag szárított élesztő
csipet só
70 g barna nádcukor
70 g olvasztott margarin
240 ml langyos víz
1 tk vanília kivonat

lekenéshez:
3-4 ek olvasztott margarin
2 ek barna nádcukor

elkészítés
A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban, majd a nedves hozzávalókkal 7-8 percig dagasztjuk, míg szép levegősre összeáll a tésztánk.
Egy tiszta konyharuhával letakarva 2 órát kelesztjük.
Ezután 2 részre osztjuk a tésztát, majd azokat is 3-5 részre osztjuk (amilyen fonást szeretnénk készíteni) és vékony hengerekre sodorjuk a kezünkkel és kalács formára fonjuk. Én 5-5 hengerből készítettem 2 kalácsot.
Ezt a két kalácsot egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és szív formát alakítunk belőlük. Letakarva kelesztjük még 1 órát.
Kelesztés után margarinban felolvasztott cukorral kenjük le a szívkalácsot és 175°C-on (én légkeverésen sütöttem) 20 percig sütjük.
Vajjal, lekvárral, csokoládékrémmel vagy akár önmagában is tálalhatjuk.
Mi magában szeretjük nagyon ezt a foszlós vaníliás tésztát. :)
Elkészítetted ezt a receptet?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget.