Rózsaszín almapudingos minipiték

2021. február 08.

Ha Valentin nap, akkor rózsaszín… Habár, a színes ételek a hétköznapok szürkeségét is felélénkíthetik, szóval bátran ajánlom ezeket a rózsaszín almapudingos minipitéket, Valentin nap ide vagy oda.

Most egy egyszerű pitetészta készült, nem használtam az izgalmas lisztjeimből hozzá, de majd mutatok olyan izgi receptet is. 😊

Ez a recept egy vegán változat, amit a saját készítésű almapuding ízessége tesz mennyeivé.

_MG_2794
_MG_2816
_MG_2817
_MG_2834
_MG_2836
Rózsaszín almapudingos minipiték
Rózsaszín almapudingos minipiték
Hozzávalók
5-6  db kosárkához

a tésztához:
200 g liszt
csipet só
1 ek barna cukor
80 g hideg margarin
9-10 ek hideg víz
ételfesték

az almapudingos töltelékhez:
2 alma
2 tk vanília kivonat
3 ek citromlé
1 tk fahéj
3 ek barna nádcukor
3-4 ek kókusztej
1,5 dl kókusztej
2 ek kukoricakeményítő

elkészítés
A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzámorzsoljuk a kisebb kockákra vágott hideg margarint. Hozzáöntjük a vizet és színezzük. Gyorsan összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük legalább 30 percre.
Addig elkészítjük a tölteléket.
Az almapudinghoz az almákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Egy kisebb lábasban a fűszerekkel és néhány evőkanálnyi kókusztejjel puhára főzzük. A keményítőt egy kis tálkában csomómentesre keverjük a kókusztejjel és ráöntjük az almára. Folyamatos kevergetés mellett pár perc alatt pudingos állaga lesz.
A kosárkákba töltés előtt kihűtjük picit.
A tésztát lisztezett felületen vékonyabbra nyújtjuk, majd egy nagyobb kerek kiszúróval (vagy széles szájú pohárral) korongokat formázunk belőle. Ezeket a tésztakorongokat kivajazott muffin tepsibe helyezzük, kibéleljük a kosárkák formáira.
Ezután belekanalazzuk az almapudingot és a maradék tésztával díszítjük a tetejüket.
Sütés előtt egy kis barna nádcukorral leszórhatjuk a tetejét.
175°C-on (légkeverésen) 20-25 percig sütjük.
A muffinformákban kihűtjük.
Elkészítetted ezt a receptet?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget.